Poruka za vlas’, zaboravite na nas!

Alen Marković iz Subotice revoltiran životom u državi u kojoj mladost i inteligencija nemaju perspektivu, obratio se omladini u Srbiji i to simbolično adaptacijom  pesme Đorđa Balaševića ''Računajte na nas''. Pesma ''Računajte na nas'' počinje stihovima ''U ime svih nas iz pedeset i neke'' i vraća nas u doba kada se živelo bezbrižno i srećno. Vreme kada su se gajile ideje o slobodi, ljubavi i poštenju.  Slušala se dobra muzika i gledao kulturno-obrazovni program. Živelo se normalno! Bez straha od ratova i brige za egzistenciju.

Nažalost kultura je umrla, kao što polako umiru i heroji naše mladosti. Heroji koji su bili naši uzori, naša inspiracija, neko ko se starao da nam usadi prave životne vrednosti, ljubav, poštenje, poštovanje i nebrojano drugih. Sada su neke druge vrednosti aktuelne, sada se serviraju rijaliti programi puni razvrata, bluda, a omiljeni nam kulturni radnici čeprkaju vešto po kantama i kontejnerima. Zašto se u kontinuitetu urušava sve što je dobro, zašto? Kome to odgovara da nas spusti u glib, da nas bre valja po blatu, i kome treba narod bez duše i dostojanstva. Što se tiče egzistencije, nema tu šta da se kaže, to oseća svako od nas, osim ako nije jedan od njih.

Osećam se i ja kao Alen, i ja bih da ridam nad našom sudbinom ali neću, ovo je njegovih pet minuta, on se osmelio da iskorači, i ja mu želim svu sreću ovog sveta.  

Poslušajte njegovu poruku:

On se ispod video snimka obratio ovim rečima:

„Dobar dan omladino! :) Evo jedan video na kojem treba da zanemarite moje loše pevanje, i fokusirate se na poruku koju pesma nosi! :)

Malo sam adaptirao Balaševićevu pesmu ''Računajte na nas'' koja počinje sa ''U ime svih nas iz pedeset i neke'', tako da, ova pesma počinje sa ''U ime svih nas iz devedeset i neke'', gde krtitikujem ne samo ovu vlast (pa se zbog toga nadam da video neće biti skinut) nego sve koji su doveli do svega ovoga kako nam je danas! :)

Slobodno, ukoliko želite i svidi vam se, delite dalje jer, što da ne, da se čuje poruka! :D“

Ja sam čuo i reših da podelim, nadam se da ćete i vi.

alen

 

Add comment

Security code
Refresh